Dag 27 Van San Mamede naar Portomarin


Volgens mij heeft het de hele nacht geregend. Holland staat bekend om de regen maar in Galicië is het volgens mij nog erger.
Tijdens het ontbijt was het nog droog maar dat duurde niet lang. Piew wat viel er veel water. De paden waren glibberig vanwege de modder dus ik schoot niet erg op.

In Sarria starten veel pelgrims die de laatste 100 km lopen. Als ze 2 stempels per dag krijgen kunnen ze in Santiago hun Compostela krijgen.
Het was net de vierdaagse…. veel mensen met kleine rugzakjes en velen zelfs op sneakers of hardloopschoenen. Dat moet zwaar zijn geweestmet dit weer. Ik was weer erg blij met mijn waterdichte bergschoenen vandaag.

Bij het binnengaan van Portomarin moest ik eerst over een giga brug. Het is een leuk dorpje en ik ga zo even wat eten in het centrum. De anderen van onze groep heb ik vandaag niet gezien. Ik liep alleen en vond dat heel fijn.

Donderdag is onze laatste lange wandeldag, dan slapen we in de albergue in Monto de Gozo; 400 bedden en het is 5 km voor Santiago. De volgende dag, 1 mei zijn we dan ’s ochtends op tijd in Santiago!

Vandaag heb ik tocb nog 24-25 km  gelopen, het wasondanks de regen niet zo zwaar voor mij als gister. Nog een paar nachten tussen wildvreemde, snurkende mensen slapen. Wat zal mijn eigen bed weer lekker liggen volgende week. En geen slaapzak meer waarin je vastzit als je je omdraait :-).

image

image

Advertenties

2 gedachten over “Dag 27 Van San Mamede naar Portomarin

  1. Hoi Tini,je weet het he? Het mooiste van het weggaan is het weer thuiskomen.
    Geniet nog even van je paar laatste dagen lopen , want dan is echt weer voorbij.
    En petje af hoor!!!!!!!Tot gauw, liefs Ria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s