Dag 29 Van San Xulian naar Arzúa

Vannacht deelde ik een kamer alleen met een Duits meisje, Corina. Wat heerlijk die rust, ik heb zo goed geslapen. Zij wil zsm naar Santiago en naar huis en zou de resterende 63 km over 2 dagen verdelen. Om 7 uur vertrok ze en  aangezien ik toch ook wakker was zijn we samen gegaan. Ze bleef de hele dag met me lopen. Ik zei nog als je sneller wilt moet je gewoon gaan want ik ga niet zo snel. Maar ze vond het gezellig en dus bleven we samen. Ik ging alleen niet zo ver als zij dus in Arzúa ging zij verder terwijl ik naar een albergue ging.

Het is een stukje van de drukke doorgaande weg af en echt een paradijs. Ik vroeg of er een keuken was en ze zou het me laten zien als haar man klaar was met eten. Die zat nl. in de keuken te eten. Ze vroeg of ik trek had en voordat ik kon antwoorden was ze de paella aan het opwarmen…het was zo lekker. Ik heb zelfs een paar garnalen gegeten en het zat vol met kippepootjes. Ook maakte ze salade voor me en ik kreeg meloen toe. Weer eens wat anders dan een pelgrimsmenu. Bij het eten gaf ze me ook nog wijn. Ze wilde er niets voor hebben. De nada…. was haar reactie.

Mijn  wasje zou ik ophangen maar toen ze voelde hoe nat het nog was gooide ze het eerst in een centrifuge. Het leek op een apparaat dat mijn moeder vroeger ook had voor de automatische wasmachine zijn intrede deed. Handig want dan is het veel sneller droog en hoef ik hopelijk niet weer met natte sokken en onderbroek aan mijn rugzak te lopen morgen 🙂

Ze komt me net vertellen dat er twee nederlandse chickas zijn gearriveerd. Wat een lieverd ze doet dit met hart en ziel voor de pelgrims.

Vandaag weer bijna 28 km gelopen. Volgens de bordjes is het nog ongeveer 39 km naar Santiago!! Nog twee dagen lopen en dan is het
D-Day…

Ongelooflijk. Er is zoveel gebeurd deze weken, ik kan het nauwelijks bevatten. De eerste dagenen weken zijn zo ver weg. Voor wie de film Wild nog niet heeft gezien: het is echt een aanrader. En het boek van HaPe Kerkeling over zijn Camino wordt verfilmd…wauw die moet ik ook zien. Het boek was al erg grappig.

Ik kom niet in het tvprogramma over de weg naar Santiago…ze filmen pas op 6 mei in Santiago en dan ben ik weer thuis.
image

image

Advertenties

5 gedachten over “Dag 29 Van San Xulian naar Arzúa

 1. Wat een lieve mensen ontmoet je onderweg en in de herberg.
  De laatste loodjes, laat ze niet zwaar wegen Tini, geniet er nog even van.
  Succes

 2. hoi Tini,
  Wat geweldig he mensen tegen komen die zo lief zijn!!!Ze heeft vast goed gekeken.
  Wie goed doet…goed ontmoet.
  Nog veel succes de laatste dagen!!! En dan Santiago!!!
  Groetjes en tot gauw, Els

 3. Wat heerlijk voor jou, die verwennerij. Het komt je toe Tini, … al je ontberingen. … Het diploma komt steeds dichterbij. Superrrrrr!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s