Dag 31 Van O Pedrouzo naar Santiago de Compostela


Na een gezellige avond waarop ik een bijzonder mooi mens leerde kennen, Ingrid (ze is ook nog een collega die rouw en verliesverwerking doet). We hadden afgesproken de volgende dag samen met Ela en wij naar Santiago te gaan. Om 8 uur vertrokken we voor de laatste 20 km. Dus geen overnachting in Monte de Gozo. Plannen hebben hiet niet zo veel zin omdat het steeds weer verandert… ik wilde het gister graag afmaken qua lopen.

We deden rustig aan en stopten diverse keren voor koffie en wat eten.
Rond 13 uur waren we in Santiago maar zoals dat gaat bij de steden dan ben je nog niet in het centrum, daar staat natuurlijk de kathedraal.

Tegen 14 uur waren we er. Koud en nat geregend maar dat maakt dan niets meer uit. Heel vreemd… na 30 dagen lopen lopen lopen was ik er!

We zijn de kathedraal ingegaan, en daarna een koffie tentje om door te warmen. Daarna een albergue gezocht, gedoucht en toen weer de stad in om onze compostela te halen en te eten. Wauw hij is binnen! We stonden minstens een halfuur in de regen in de rij te wachten maar dat soort dingen vergeet je weer snel.
De laatste loopdag was een van de mooiste, vooral doordat ik met Ingrid liep, we hielpen elkaar reflecteren met wat we zoal meemaakten op de camino. Wat was dat fijn. Een heel mooi afscheidskado van de Camino. Ontmoeting zijn nooit toevallig, ik heb diverse lastige ontmoetingen meegemaakt (stof voor reflectie) en de dag met Ingrid was daarom zo fijn. We gaan elkaar weer zien dat hebben we afgesproken.

‘S avonds heb ik Ingrid uitgezwaaid die stapte op de nachtbus naar Madrid.
Ik ga vandaag naar de mis om 12 uur, daarin lezen ze af wie er zijn gearriveerd, althans de nationaliteit en waar ze zijn gestart.

‘S avonds is de mis waarin ze met de butafumeira (zilveren wierookvat van 52 kg) gaan zwaaien. Dat wil ik ook meemaken ik heb nog tijd zat hier.

image

image

Advertenties

17 gedachten over “Dag 31 Van O Pedrouzo naar Santiago de Compostela

 1. geweldig!! Super dat je er bent, nu nagenieten.Wens je een paar mooie dagen toe en dan tot op de singel.groetjes Els

 2. Och, wat fantastisch dat je op de laatste loopdag zo’n (h)eerlijke ervaring hebt. Proficiat met je einddoel. Ik hoop van harte dat het je veel – zo niet alles – hebt of gaat brengen, voordat je aan deze onderneming begon. Zie uit naar je verhalen en herinneringen. Maar eerst je thuiskomst! !!
  Is het nog gelukt met de ticket? Anders heb je daar vast nog tijd voor op het vliegveld. Ik wens je een mooi laatste weekend en een veilige thuiskomst. Dikke knuffels XXX! !!

 3. Wat een mooie afsluiting van je camino. Bedankt dat we met je “op pad” mochten.
  Goede reis naar huis

 4. Gefeliciteerd Tini met deze prachtige overwinning!
  Wat een ervaring rijker, deze kun je mooi meenemen in je bagage 😉

 5. Piet ik moest diverse keren aan je denken, jij zult dit pad ook geweldig vinden (en het fysiek aankunnen). Als je een keer de tijd kunt vinden zeg ik doen!

 6. Tini, gefeliciteerd met het volbrengen van jouw Camino. Mooie ervaringen die je nooit meer vergeet. Geniet nog maar lekker na.

 7. Goede mooie morgen Tini !
  Van Harte Geluk gewenst met het bereiken van jouw einddoel!
  Geweldig.
  De hele maand april was jij aan het lopen,
  in gedachten liepen jouw dierbaren met je mee.
  Wat zijn we trots op jou!
  Vandaag ga je naar De kathedraal. Twee keren.
  Vergeet niet je hand te leggen in de afdruk bij het voorportaal…
  Paar dagen geleden heb ik een kaarsje voor je opgestoken
  in de Mariakapel in De Keins.
  Dit gaf me vertrouwen.
  Welkom Thuis,
  Mariëtte Dictus.

 8. Van harte gefeliciteerd Tini met het voltooien van jouw prestatie. Ik heb regelmatig jouw blogs gelezen en kreeg helemaal zin om met je mee te lopen!

  Voor nu nog een paar fijne dagen en wel thuis.
  Norman Talma

 9. Gefeliciteerd Tini, goed dat je doorgelopen bent en niet in pedrouzo bent gaan slapen. Heb genoten van je blog, er komt altijd weer veel terug. Het is gek maar vanaf nu praat je over voor mijn reis of erna.

 10. Gefeliciteerd met het behalen van jou camino tini! In een adem uitgelezen en weer denk ik dit ga ik echt ooit eens doen!!! Dankjewel voor het delen van jou ervaringen en wel thuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s