Verblijf in Santiago de Compostela


Ik ben nu al drie dagen in Santiago. Het regent veel dus sightseeing is niet zo aantrekkelijk. Gister heb ik met Rianne geluncht, we hebben heerlijk tapas gegeten, wijntje erbij om onze gezonde aankomst te vieren. S middags in de herberg kwam de hospitalero Manuel met een likeur die we moesten proeven. Erg gezellig met alle aanwezige pelgrims en zijn vrouw Ylena. 

S avonds zouden ze vroeg naar de kerk want de andere dames hadden het zwaaien met de botafumeira nog niet gezien. Ik had het om 12 uur al gezien maar ik vond het leuk om hmet ze mee te gaan. Om ongeveer 18 uur waren we in de kerk, er waren scoutpelgrims bezig een opvoering te doen. Het schijnt dat jongeren die de camino hebben gelopen meer kans op een baan maken. Daarna werd er weer met de botafumeira gezwaaid dus dat was de tweede keer die dag voor mij dat ik het meemaakte.

Daarna hebben we gegeten in een restaurant dat is opgezet door een man die zelf al vele verschillende caminos heeft gelopen. Erg mooie entourage en heel goed eten.

Het leuke van hier in Santiago verblijven is het terugzien van de mensen die ik onderweg ben tegengekomen. Van sommigen dacht ik dat ze er allang waren maar met een of twee dagen verschil komen de meesten aan. De hardlopers komen niet altijd het eerst aan. Zoals de franse Catherine, die toen nog zoveel kms per dag liep,  arriveerde net. Ze was ziek geweest en moest rust houden. Vanavond hebben we met een aantal pelgrims afgesproken in het zelfde restaurant ‘Casa Manolo’. Onthoud die naam voor als je nog naar Santiago gaat!

Ik was net in her centrum en aangezien ik tegen enen bij de kathedraal was keek ik even of ze weer aan het zwaaien waren. En jahoor…ik heb het nu 3x gezien. Er is nu overal markt en feest in de stad. Leuk om zoveel leven op straat te zien. Deze maand waren wr zoveel feestdagen in Spanje en dan is alles dicht.

Morgen om 12 uur stap ik op de Alsabus naar Porto airport.  Na een rit van drie uur is het daar 14 uur ivm tijdverschil. S avonds vertrekt mijn vlucht en middernacht ben ik in Amsterdam.

Deze week ben ik nog lekker vrij om bij te komen en om te schakelen naar het normale leven.

image

Advertenties

2 gedachten over “Verblijf in Santiago de Compostela

  1. Op moment van dit berichtje, zit jij op het vliegveld. Moe misschien maar vast met een fantastisch, goed gevoel. Welkom thuis Tini. Goede vlucht en misschien tot morgen. …. Knuffels van mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s