Waarom zou je het doen?

Mijn camino was mijn weg (camino betekent weg). Velen zeiden mij voor vertrek: ik zou ook wel zoiets willen, maar …. jíj doet het’.
Ik deed het omdat ik het graag wou, het zaadje was al lang geleden geplant. De camino riep mij zoals ze dat zeggen. Toch hoop dat ik, mede door mijn blogs. jou ook kan inspireren om je droom te volgen. Het leven is niet oneindig en gaat snel voorbij. Wat zou jij willen doen en waar zou je spijt van hebben wat je niet hebt gedaan als je later op je leven terugkijkt?
Wat is je droom en wanneer maak je hem waar? Wat heb je ervoor nodig? De lijst met redenen om het niet te doen is meestal lang. Die ene reden om het wel te doen…maak die eens groot.
Ik vond het alleen reizen heel spannend, het lopen was heel inspannend, elke dag pijn, lichamelijk en regelmatig ook mentaal. Maar goh wat heb ik er veel voor teruggekregen. Voor de moeders maak ik de vergelijking: een bevalling doet enorm veel pijn maar wat krijg je er veel voor terug. Dat was het met deze tocht ook. We waren in verwachting van een nieuwe ik. De kwartjes beginnen te vallen, de verwerking is begonnen. En ook de heimwee naar de camino…mandela

Advertenties

7 gedachten over “Waarom zou je het doen?

 1. Zo herkenbaar. De Camino was een van mijn mooiste ervaringen en heeft mij anders in het leven gezet. De hartelijke, bijzondere en gastvrije mensen en de onverwachte ontmoetingen en situaties blijven in mijn gedachten gegrift. Probeer dat over te dragen door regelmatig op het info-centrum van het genootschap informatie te verstrekken en enthousiast te maken voor de tocht aan aanstaande Caminogangers.
  Als wandelaar heb ik deze historische tocht door Nederland, Belgie, Frankrijk en Spanje wegens tijdgebrek 2 x met de fiets gedaan. Ben onder de Jacobikerk (met een Jacobsschelp ipv een haan op de toren) geboren en wilde vandaar vertrekken naar de Jacobikerk in Santiago.
  Maar mijn dochter woont aan de Camino van Madrid naar Santiago, in Manzanares el Real en het staat op mijn programma van daar uit te gaan wandelen.
  Ben ook naar Rome gefietst maar daar ontbrak het Caminogevoel totaal.

 2. Heimwee naar de camino, zo herkenbaar toen ik na 2400 km aankwam in SDC was ik natuurlijk ontroerd,gelukkig maar ook, dit is het nu. Verdrietig dat het voorbij was. Ik zei nooit weer maar heel kort daarna was daar de heimwee.
  Wil je iets heel graag, stel het danniet uit. Doe het. Jij deed het.

 3. dank je wel voor je verhalen/ verslagen en voor de fijne woorden van vandaag. langzaam aan wordt het me steeds duidelijker hoe het in elkaar zit . hoe de kosmos werkt.. hartelijke groet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s